Femeia Conduce Noua Mazda 3

http://wendykeithdesigns.co.uk/mail-c35.html Astazi am avut ocazia, sau mai bine zis oportunitatea sa merg putin cu o Mazda 3 model nou. Un amic al meu si-a luat un exemplar care a fost masina de reprezentanta si am ‘profitat’ de ea ca prea era asa pregatita de drive test, cu autocolante, ca la carte.
De cand au aparut pe piata versiunile noi ale modelelor Mazda am observat noua linie a marcii – fina, stilata, care ofera masinilor o identitate puternica ce ti se intipareste pe retina.

M-am urcat la volan – prima impresie – masina are un puternic aer sport, insa nu m-a intimidat, mai degraba m-a provocat Cand am pornit motorul, surpriza: deasupra ceasurilor de bord s-a ridicat un afisaj transparent pe care vedeam 0km//h, deci arataviteza de rulare. Acest afisaj este vizibil numai din anumite unghiuri; pasagerul din dreapta nu a putut sa aiba nicio idee asupra vitezei cu care am mers – asa ca adio ‘las-o mai moale’ –mai multa liniste in masina la drum.
Exista un vitezometru cu afisaj digital si in bord dar este destul de discret, eu nici nu l-am observat de la inceput, cel de deasupra mi-a captat atentia imediat si este mult mai confortabil in mers. A fost bine ca nu am fost singura cu masina intrucat nu vedeam foarte bine viteza din unghiul din care priveam eu si am aflat de la proprietarul masinii ca afisajul trebuie personalizat din setarile generale ale masinii – cum spuneam, bine ca nu am fost singura cand am pornit la drum ca nu m-as fi descurcat…
In mers masina este placuta, aerul sport este confirmat de dinamica. Abia astept sa merg la un dealer si sa iau masina pentru o perioada mai lunga, sa ma lamuresc si sa va povestesc! Din cat am mers am observat ca aceasta masina facea echipa cu mine  Ce inseamna asta? Mi-a identificat stilul de condus si mi-a sugerat schimbarea treptelor de viteza in concordanta cu ce simtea ca asteptam de la ea! Mai exact, am fost surprinsa sa vadca in mers linistit, in coloana, la 60km/h imi sugera viteza a 5-a sau a 6-a (cu motorul pe la 1200 rotatii/min), intr-o zona de confort pe care nu am mai gasit-o pana acum la alt motor pe benzina. In depasiri sau la mers mai alert, cand am avut nevoie de mai multa putere, mi-a sugerat sa schimb vitezele la turatii mai ridicate, pe care le cunosc ca fiind ‘normale’ pentru motoarele pe benzina (2500-3000 rot/min).
Ca sistem de siguranta mi-a sarit in ochi un indicator care se gaseste in oglinzile laterale si care semnalizeaza prezenta unei masini in unghiul mort; am testat si consider foarte util sistemul – am vrut sa semnalizez sa schimb banda, o alta masina tocmai trecea pe langa mine pebanda a doua de mers si in acel moment am fost avertizata sonorsi am reactionat. Pentru traficul nebun din Bucuresti este un sistem util.
IMG_4489
Cat am condus Mazda 3 mi-a placut; simt ca mai am ce descoperi la ea, asa ca abia astept sa pot sa o iau pentru o tura mai lunga.
Intre timp nu pot decatsa ii multumesc amicului meu pentru increderea si timpul acordate.

Comments are closed.