Femeia Conduce noul Nissan Qashqai

http://servuclean.com/category/janitorial-service/office-cleaners/page/3/ FemeiaConduce a avut in weekend la teste noul Nissan Qashqai, cel mai nou crossover de pe piata. Am mers la Badsi (dealer Nissan), l-am luat la condus si va povestesc.

Iata-ma plecata cu masina, pe vremea de-a dreptul haina de sambata trecuta. Noroc ca am avut o masina noua pe mana care m-a facut sa uit de conditiile meteo!

 

In acelasi timp aceasta situatie m-a ajutat sa ‘testez’ imediat ergonomia masinii – comenzile sunt la indemana, intuitive si cu toate ca aveam un oarecare nod in gat sa ma cunosc cu masina pe ploaia aproape torentiala, Qashqai-ul s-a dovedit prietenos si am reusit sa ma simt stapana pe situatie practic imediat!

 

Am primit o varianta diesel, motor 1.5dCi, 110 CP, nivelul de echipare Acenta si cu sistem de navigatie optional.

Am facut impreuna circa 300 km prin Bucuresti si imprejurimi; masina este agila, placuta in oras; treptele de viteza a treia si a patra sunt surprinzatoare si m-au ajutat in depasiri.
Foarte confortabil, pozitia la volan este cu vizibilitate buna, noul Qashqai este cu totul schimbat fata de versiunea anterioara. Cu toate ca este o masina care atat prin design cat si prin functiune pare mai degraba masculina, sa stiti doamnelor si domnisoarelor ca este o optiune foarte buna si pentru noi!

Scaune foarte comode, mult spatiu; are o cotiera foarte generoasa, cu doua compartimente, mufe USB si respectiv Aux si priza de 12V; in acest spatiu se pot depozita destul de multe obiecte, precum acte, un telefon la incarcat sau o trusa de machiaj.

Mi-a placut sistemul Nissan Safety Shield. Este un adevarat copilot, care m-a avertizeazat sonor atunci cand am depasit marcajul benzii de mers, iar atunci cand masina se apropia prea mult de masina din fata existand risc de coliziune m-a indemnat sa franez. De asemenea, acest sistem sesizeaza din stilul de condus daca soferul este obosit si il avertizeaza – aceasta functie nu am testat-o pe pielea mea dar cred ca este interesant sa iti spuna masina ca trebuie sa mergi la culcare.

In mers am avut o senzatie placuta; este foarte stabila; la Qashqai este un compromis fericit in ceea ce priveste suspeniile si tinuta de drum; suspensia este un pic mai rigida insa vad asta ca un plus pentru tinuta de drum si stabilitatea la viraje. Sistemul electronic Chasis Control ajuta foarte mult la sporirea confortului in mers – trece foarte bine peste micile denivelari, precum cele de pe drumurile pietruite, neasfaltate sau sine de tramvai.

In ceea ce priveste consumul, la testele mele acesta a variat intre 4.9 l/100km si 7.1 l/100 km, la drumurile aglomerate. La fiecare oprire a motorului pe bord este afisata media consumului pentru drumul respectiv – foarte practic!

 

In concluzie, daca va ganditi sa va luati o masina din aceasta clasa va reamintesc ca Nissan este marca ce a creat crossover-ul si prin urmare va recomand sa aveti in lista voastra de optiuni Qashqai-ul, reprezentantul original al clasei!

Caracteristicile masinii testate de mine le gasititi aici.

Comments are closed.